Logotip comissio de la dignitat

CAT - CAST - EN - EUSK - FRA - GAL

Amb la col·laboració de...


gencat

aac


Col·labora amb la Comissió

Per a tots els que voleu i podeu ajudar-nos econòmicament, el Compte Corrent de la Comissió de la Dignitat és el següent:

banc sabadell
Banc Sabadell 2013-0646-16-0200796824


Homenatge a Companys Visca la llibertat. Litografia d'Antoni Miró
Contribueix a erigir el monument en homenatge nacional a Lluís Companys a Barcelona fent una aportació al CC de Catalunya Caixa 2013-0628-47-0200140106 o adquirint una d’aquestes litografies. Clica per a més informació.


Homenatge a Companys Textos de les intervencions dels cònsols de França i Alemanya

08/07/2014

75 anys sense papers20/06/2014

No al nou espoli de Wert!. Tothom a montjuïc el dia 5 de juliol!.El proper dia 5 de juliol farà 75 anys que el darrer tren s’enduia cap a Salamanca les darreres 35 tones de documents requisats a Catalunya per la dictadura.

En aquest moment en que el ministre Wert ha anunciat que no pensa tornar els documents pendents que ja s’havien acordat amb la Comissió mixta Generalitat – Ministeri de Cultura, incomplint de nou i de manera més flagrant la Llei de Retorn (2005) la ciutadania ens hem de mobilitzar en aquest acte i donar resposta del sentiment del poble, contra aquest nou atac a la dignitat de Catalunya i a la voluntat de la seva ciutadania de voler reparar les víctimes del franquisme d’aquell acte de guerra i de rapinya.
Llegir més

18/06/2014

Declaració indignada de la Comissió de la Digniitat davant de la negativa del ministre Wert de retopornar els papers que resten.


La comissió de la Dignitat denuncia l’actitud del Ministeri de Cultura i en concret el ministre WERT incomplint de manera desvergonyida la llei del retorn dels documents.

La seva actuació cal qualificar-la d’actuació arbitrària i contraria al dret.
Llegir més
05/06/2014

Actes de commeoració dels 75 anys de la requisa dels papers de Salamanca els dies 13 de juny i 5 de juliol


La Comissió de la Dignitat us convida a participar en els actes reivindicatius del 75 aniversari de la requisa dels papers de Salamanca que encara no han estat retornats i en reclamació dels papers dels 43 ajuntaments catalans als que el Ministeri de Cultura no els vol tornar.
Llegir més
16/05/2014

Comunicat de la Comissió de la Dignitat denunciant la negativa del TSJM a retornar l’important Arxiu Reparaz als seus familiars


L’Arxiu associat a un ex-col.laborador d’UNESCO es troba a l’Arxiu de Salamanca i entra de ple en el perfil de documentació que cal retornar

La CdelaD vol denunciar el fet que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid hagi negat el dret de l’hereva de Gonzalo de Reparaz de recuperar el seu arxiu personal.
Llegir més
06/05/2014

Comunicat El govern espanyol incompleix de nou el deure del retorn, tot i el requeriment de les NNUU


Bloqueig del retorn dels papers de Salamanca.

Des del juliol de 2013 el procés de digitalització de tots els fons catalans que han de ser transferits a Catalunya es va completar i encara no s’ha produït la transferència.
Llegir més
23/04/2014

En record del poeta Gerard Vergés Tortosa 1931-2014.


La Comissió de la Dignitat vol recordar a Gerard Vergés , mort el passa dia de Sant Jordi a la seva ciutat Nadiua de Tortosa .

El volem recordar com un amic i lluitador per la restitució dels Papers de Salamanca a Catalunya.
Llegir més
29/01/2014

Ahir es va celebrar amb la sala plena de gom a gom la nit de la Memòria amb la presència del Conseller de Cultura Ferran Mascarell


Montsserrat Puig Antich, Josep Soler i Jordi Carbonell Premis Dignitat 2013. Foto. Roser Vilallonga Montsserrat Puig Antich, Josep Soler i Jordi Carbonell Premis Dignitat 2013. Foto. Roser Vilallonga
La Comissió de la Dignitat homenatja Jordi Carbonell, Josep Soler i les germanes de Puig Antich en la Nit de la Memòria 2014


Mascarell: "ens en sortirem perquè la gent ho té clar" i denúncia els qui "posen pals a la roda del nostre futur"


En un acte que s'ha celebrat aquest vespre al Foment Martinenc, la Comissió de la Dignitat ha atorgat els Premis Dignitat a diverses persones significades per la seva lluita per les llibertats i la dignitat de Catalunya.
Llegir més

15/01/2014

Premis Dignitat 2013. Jordi Carbonell, Josep Soler i les germanes de Salvador Puig Antich.Enguany amb motiu de la Nit de la Memòria la Comissió de la Dignitat ha atorgat el Premi Dignitat a les següents persones:

Al filòleg i polític Jordi Carbonell i Ballester, per la seva tasca científica en l’àmbit de la filologia i la història de la llengua catalana i per la constant i exemplar actitud cívica de la defensa de la nostra llengua, cultura i drets nacionals que el portà a ser expulsat de la universitat i a ser empresonat i torturat per voler declarar en català davant de la policia.
Llegir més
15/01/2014

El proper dia 28 de gener es celebrarà la Nit de la MemòriaUs convidem a participar el proper dia 28 de gener se celebrarà (dos quarts de vuit del vespre) a la sala d’actes de l’Orfeó Martinenc una nova edició de la NIT DE LA MEMÒRIA a l'Orfeó Martinenc.
Llegir més
<1...2
-
3
-
4
-
5
-
6
-
...23>
Vols rebre tota la informació permitent a qualsevol novetat de l'acció diària de la Comissió de la Dignitat?

Apunta't al següent formulari i rebràs totes les notícies més importants sobre les ressocions que es vagin produint

(c) 2008 Comissió de la Dignitat - G62963434 - Carrer Rossello 198, 4t, 08008 Barcelona - 625370661  /  665727329 - Contacte - Crèdits