Logotip comissio de la dignitat

CAT - CAST - EN - EUSK - FRA - GAL

Amb la col·laboració de...


gencat

aac


Col·labora amb la Comissió

Per a tots els que voleu i podeu ajudar-nos econòmicament, el Compte Corrent de la Comissió de la Dignitat és el següent:

banc sabadell
Banc Sabadell 2013-0646-16-0200796824


Homenatge a Companys Visca la llibertat. Litografia d'Antoni Miró
Contribueix a erigir el monument en homenatge nacional a Lluís Companys a Barcelona fent una aportació al CC de Catalunya Caixa 2013-0628-47-0200140106 o adquirint una d’aquestes litografies. Clica per a més informació.


Homenatge a Companys Textos de les intervencions dels cònsols de França i Alemanya

05/12/2014

Arriba una nova tramesa de documents, però el ministre WERT incompleix la llei una vegada més

COMUNICAT DE LA COMISSIÓ DE LA DIGNITAT


La Comissió de la Dignitat vol remarcar que aquesta nova tramesa de documentació, per bé que incompleta, és un nou triomf de la lluita de la ciutadania catalana, duta a terme des de 2002, quan la ministra de Cultura del PP, Pilar del Castillo, va dir que no es parlaria més d’aquesta qüestió i que no es lliuraria “ni un paper” a Catalunya.
Llegir més
30/10/2014

La Comissió de la Dignitat Convida a la ciutadania catalana a participar a la votació del 9N


La Comissió de la Dignitat adherida al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, crida a la ciutadania catalana a participar activament a la votació del dia 9 de novembre 9H.
Defensem la sobirania del poble català per a decidir el seu futur i condemnem l’actitud del govern espanyol de voler obstruir i criminalitzar l’exercici dels drets democràtics.
Llegir més

03/09/2014

La Comissió de la Dignitat fa una crida a la massiva participació de la ciutadania a l’acte de Barcelona de l’Onze de setembre de la Via Catalana 2014 que convoca l’ANC i l’Òmnium Cultural.


DECLARACIÓ DE LA COMISSIÓ DE LA DIGNITAT.

La Comissió de la Dignitat que s’ha adherit al Pacte Nacional pel Dret a Decidir i fa una crida a la massiva participació de la ciutadania a l’acte de Barcelona de l’Onze de setembre de la Via Catalana 2014 que convoca l’ANC i l’Òmnium Cultural.
Llegir més
05/08/2014

Condemnem d'atemptat contra el monument al President Companys al Tarròs


Destrosses al monument del Tarròs Destrosses al monument del Tarròs
La Comissió de la Dignitat condemna l'atemptat contra el monument al President Lluís Companys que el poble del Tarròs té dedicat al nostre president.


A més d'urna bretolada és un atac contra la memòria del president que va ser assassinat pel franquisme que volia anorrear el que som i la nostra voluntat de ser, i també la memòria de totes aquelles persones que van perdre la vida o van patir la persecució de la dictadura en la lluita per les nostres llibertats.
Llegir més

24/07/2014

El Consell de l'Advocaia Catalana dóna suport a la reclamació de la restitució de la documentació del Departament de Justícia, els tribunals catalans que el ministeri de cultura es nega a retornarAcord del Ple del Consell de l'Advocacia Catalana  del 30 de juny de 2014.
Es dóna compte de la sol•licitud efectuada per la Comissió de la Dignitat per a que el Consell es pronunciï en suport del procés de retorn a Catalunya dels documents requisats el 1939 i que es troben al dipòsit de l’arxiu de Salamanca.
Llegir més
08/07/2014

75 anys sense papers20/06/2014

No al nou espoli de Wert!. Tothom a montjuïc el dia 5 de juliol!.El proper dia 5 de juliol farà 75 anys que el darrer tren s’enduia cap a Salamanca les darreres 35 tones de documents requisats a Catalunya per la dictadura.

En aquest moment en que el ministre Wert ha anunciat que no pensa tornar els documents pendents que ja s’havien acordat amb la Comissió mixta Generalitat – Ministeri de Cultura, incomplint de nou i de manera més flagrant la Llei de Retorn (2005) la ciutadania ens hem de mobilitzar en aquest acte i donar resposta del sentiment del poble, contra aquest nou atac a la dignitat de Catalunya i a la voluntat de la seva ciutadania de voler reparar les víctimes del franquisme d’aquell acte de guerra i de rapinya.
Llegir més

18/06/2014

Declaració indignada de la Comissió de la Digniitat davant de la negativa del ministre Wert de retopornar els papers que resten.


La comissió de la Dignitat denuncia l’actitud del Ministeri de Cultura i en concret el ministre WERT incomplint de manera desvergonyida la llei del retorn dels documents.

La seva actuació cal qualificar-la d’actuació arbitrària i contraria al dret.
Llegir més
05/06/2014

Actes de commeoració dels 75 anys de la requisa dels papers de Salamanca els dies 13 de juny i 5 de juliol


La Comissió de la Dignitat us convida a participar en els actes reivindicatius del 75 aniversari de la requisa dels papers de Salamanca que encara no han estat retornats i en reclamació dels papers dels 43 ajuntaments catalans als que el Ministeri de Cultura no els vol tornar.
Llegir més
16/05/2014

Comunicat de la Comissió de la Dignitat denunciant la negativa del TSJM a retornar l’important Arxiu Reparaz als seus familiars


L’Arxiu associat a un ex-col.laborador d’UNESCO es troba a l’Arxiu de Salamanca i entra de ple en el perfil de documentació que cal retornar

La CdelaD vol denunciar el fet que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid hagi negat el dret de l’hereva de Gonzalo de Reparaz de recuperar el seu arxiu personal.
Llegir més
<1
-
2
-
3
-
4
-
5
-
...23>
Vols rebre tota la informació permitent a qualsevol novetat de l'acció diària de la Comissió de la Dignitat?

Apunta't al següent formulari i rebràs totes les notícies més importants sobre les ressocions que es vagin produint

(c) 2008 Comissió de la Dignitat - G62963434 - Carrer Rossello 198, 4t, 08008 Barcelona - 625370661  /  665727329 - Contacte - Crèdits