Logotip comissio de la dignitat

CAT - CAST - EN - EUSK - FRA - GAL

Amb la col·laboració de...


gencat

aac


Col·labora amb la Comissió

Per a tots els que voleu i podeu ajudar-nos econòmicament, el Compte Corrent de la Comissió de la Dignitat és el següent:

banc sabadell
Banc Sabadell 2013-0646-16-0200796824


Homenatge a Companys Visca la llibertat. Litografia d'Antoni Miró
Contribueix a erigir el monument en homenatge nacional a Lluís Companys a Barcelona fent una aportació al CC de Catalunya Caixa 2013-0628-47-0200140106 o adquirint una d’aquestes litografies. Clica per a més informació.


Homenatge a Companys Textos de les intervencions dels cònsols de França i Alemanya

Manifest de la Dignitat davant dels atacs que està patint Catalunya i el dret del nostre poble a decidir el seu futur democràticament.

Dimecres, 16.9.2015. 09:39h

Manifest per la DIGNITAT
Nosaltres, catalanes i catalans, davant l’enorme transcendència dels esdeveniments que s’estan produint al si del nostre país i que marcaran el seu futur immediat, ens sentim cridats a definir-nos-hi, des de la dignitat, amb claredat, voluntat de servei públic i esperit inclusiu.
En primer lloc, afirmem que res del que està passant al nostre país no obeeix a la frivolitat ni a la improvisació, com alguns mitjans i agents polítics ens voldrien fer creure, sinó a la voluntat majoritària de la societat civil de decidir solemnement el nostre futur d’una manera democràtica i pacífica. Rebutgem de ple que el Procés polític sobiranista obeeixi a la voluntat d’unes elits socials i polítiques o a interessos partidistes. Ho avalen plenament les impressionants mobilitzacions que ha protagonitzat la societat civil catalana en els darrers anys i la gran acollida internacional, política i mediàtica que aquestes han merescut. El que hi ha és una necessitat de buscar solucions modernes, positives i duradores a una situació de bloqueig i menyspreu polític permanent que ens impedeix d’atendre les més bàsiques necessitats polítiques, socials i econòmiques de la ciutadania catalana, entesa com a comunitat nacional validada internacionalment com a subjecte polític capacitat per a exercir el dret a l’autodeterminació i a l’autogovern.
En segon lloc, afirmem que Catalunya és una nació que fa tres-cents anys que lluita per recuperar les estructures d’estat que li foren arrabassades amb violència i per anihilar la repressió políticaconstant que culminà en el franquisme, que té la seva continuïtat avui en els intolerables atacs i les acusacions de tot ordre que rep. Aquests atacs es tradueixen en la negació sistemàtica del nostre caràcter nacional, en el continuat menyspreu a la figura de Lluís Companys —que cap president espanyol no ha volgut honorar— i en les intolerables comparacions del nostre país amb els mateixos nazis que van donar suport a Franco en l’assassinat del nostre president, la supressió de les nostres institucions i la persecució de la nostra cultura.
En aquest sentit, cal afirmar que els principis que proclamen les Nacions Unides ens legitimen plenament en la necessitat històrica de trobar alternatives a aquesta obstaculitzaciópersistent que significa pertànyer a l’Estat espanyol. Igualment ens legitimen per decidir lliurement dins d’Europa la nostra forma de govern amb l’opció de convertir-nos en un estat independent. Avala aquesta facultat una trajectòria històrica nacional que només la intolerància, la imposició nacionalista unitarista i el desconeixement dels fets poden voler ignorar. En aquest aspecte, animem el nostre poble a continuar lluitant per la seva dignitat, que a hores d’ara només podrà garantir el model d’estat que decideixi lliurement el Parlament de Catalunya, que serà l’espai des d’on tots els catalans i catalanes podran exercir plenament i democràtica llurs drets civils, en un àmbit de tolerància i respecte, per a la millora dels drets econòmics, socials i culturals de la nostra ciutadania.

Barcelona, el 16 de setembre de 2015


Vols rebre tota la informació permitent a qualsevol novetat de l'acció diària de la Comissió de la Dignitat?

Apunta't al següent formulari i rebràs totes les notícies més importants sobre les ressocions que es vagin produint

(c) 2008 Comissió de la Dignitat - G62963434 - Carrer Rossello 198, 4t, 08008 Barcelona - 625370661  /  665727329 - Contacte - Crèdits