Logotip comissio de la dignitat

CAT - CAST - EN - EUSK - FRA - GAL

Amb la col·laboració de...


gencat

aac


Col·labora amb la Comissió

Per a tots els que voleu i podeu ajudar-nos econòmicament, el Compte Corrent de la Comissió de la Dignitat és el següent:

banc sabadell
Banc Sabadell 2013-0646-16-0200796824


Homenatge a Companys Visca la llibertat. Litografia d'Antoni Miró
Contribueix a erigir el monument en homenatge nacional a Lluís Companys a Barcelona fent una aportació al CC de Catalunya Caixa 2013-0628-47-0200140106 o adquirint una d’aquestes litografies. Clica per a més informació.


Homenatge a Companys Textos de les intervencions dels cònsols de França i Alemanya

La Comissió de la Dignitat porta el net de Terence MacSwiney a Barcelona per a la Nit de la Memòria

Diumenge, 21.2.2016. 00:40h

Els dies 3 i 4 de març la Comissió de la Dignitat convida el nét de Terence MacSwiney, el professor Cathal Brugha, a Barcelona per participar en la Nit de la Memòria (sopar al Restaurant Núria, 3 de març, inscripcions a comunicacio@comissiodeladignitat.cat ) i altres actes.


Terence MacSwiney va ser un lider destacat del moviment republicà irlandès. Va accedir a l'alcaldia de la ciutat de Cork en ocasió de l'assassinat de l'alcalde anterior a mans de l'exèrcit britànic. MacSwiney va ser detingut poques setmanes després d'accedir al càrrec i de seguida va encetar una vaga de fam, episodi tràgic que va acabar amb la seva mort a finals d'octubre 1920. En produir-se la mort de MacSwiney, a la societat catalana, i arreu del món, s'hi va produir una onada de solidaritat. A la Plaça Catalunya s'hi va ajuntar una gernació, tal com recull un article de Salvat Papasseit al Diari de Terrassa. El sindicat CADCI i la Unió Catalanista van enviar un curiós regal a la filla de MacSwiney, Maire MacSwiney, mare del Cathal que ara ens visitarà. Li van regalar una nina de porcellana que actualment es troba al Museu de Cork. 

En ocasió del Centenari de l'Easter Uprising de 1916, la CdelaD organitza aquest tribut a la memòria de Terence MacSwiney, que serà homenatjat al sopar de la Nit de la Memòria i amb una recepció al Parlament de Catalunya el dia  4 a les 9.30h. Igualment, es farà una ofrena floral a l'estàtua de Macià, a la Plaça Catalunya el dia 4, a les 12.30 del migdia. L'ANC està organitzant un acte per al vespre del dia 4 que anunciarem oportunament. Tothom hi és invitat. Al vespre del dia , també s'està organitzant un acte a la Universitat de Barcelona amb Cathal Brugha, organitzat per CADCI (falta confirmar hora, lloc exacte i participants). Per qualsevol informació, truqueu si us plau al 625370661 o amb un correu a comunicacio@comissiodeladignitat.cat 

 


Vols rebre tota la informació permitent a qualsevol novetat de l'acció diària de la Comissió de la Dignitat?

Apunta't al següent formulari i rebràs totes les notícies més importants sobre les ressocions que es vagin produint

(c) 2008 Comissió de la Dignitat - G62963434 - Carrer Rossello 198, 4t, 08008 Barcelona - 625370661  /  665727329 - Contacte - Crèdits