Logotip comissio de la dignitat

CAT - CAST - EN - EUSK - FRA - GAL

Amb la col·laboració de...


gencat

aac


Col·labora amb la Comissió

Per a tots els que voleu i podeu ajudar-nos econòmicament, el Compte Corrent de la Comissió de la Dignitat és el següent:

banc sabadell
Banc Sabadell 2013-0646-16-0200796824


Homenatge a Companys Visca la llibertat. Litografia d'Antoni Miró
Contribueix a erigir el monument en homenatge nacional a Lluís Companys a Barcelona fent una aportació al CC de Catalunya Caixa 2013-0628-47-0200140106 o adquirint una d’aquestes litografies. Clica per a més informació.


Homenatge a Companys Textos de les intervencions dels cònsols de França i Alemanya

La Comissió de la Dignitat opresenta un projecte arquitectòni de restitució del Monument a Pi i Margall al seu estat original

Dijous, 6.8.2015. 18:04h

Monument a la Victòria 1941 Monument a la Victòria 1941

La Comissió de la Dignitat ha promogut els darrers anys una campanya de restitució de les inscripcions i dedicatòries de monuments de Barcelona que el franquisme va mutilar.
S'ha restituït al seu estat original els monuments a Mistral, a Guillem Graells i a la proclamació de la república Catalana del Tibidabo o la Bandera que va col·locar Lluís Companys al castell de Montjuïc.
Ens havíem compromès a presentar un projecte de restitució del monument a Pi i Margall que va ser transformat pel franquisme en dedicar-lo a la victòria de les tropes franquistes en ocupar la Ciutat de Barcelona el 26 de gener del 1939. Es va tapar la dedicatòria a Pi i Margall situant a la part baixa una estàtua de la Victòria de Frederic Marés I ELIMINANT L'ESTÀTUA DE LA VICTÒRIA QUE hi havia al cim de la columna hexagonal, tot transformant-la en un obelisc, després d'un primer projecte fet el 1940 en que situaren a la part alta una àliga imperial encongida que va fer que es conegués aquell indret popularment com la plaça del lloro.
Ara després de de75 anys de la destrucció del monument la Comissió de la Dignitat ha presentat a l'Ajuntament de Barcelona un projecte de restauració al seu estat original.
La ciutat ha de recuperar un monument bastit amb aportacions populars i també perquè suposa el monument més important d'arquitectura racionalista amb elements decoratius Decó.
Demana al consistori, en primer lloc que retiri les plaques que tapen el bloc de pòrfir de Roses on hi havien la dedicatòria per tal que quedi al descobert com va ser bàrbarament esborrada a cops de cisell, i que seguidament s'emprenguin les obres de restauració al seu estat original amb la dedicatòria lel medalló amb l'efígie de l'insigne polític de l'escultor Pié i l'estàtua simbolitzant la República al capdamunt de la columna obra de l'escultor Viladomat.
És hora que la ciutat recuperi aquest monument mutilat pel franquisme.

Barcelona el 4 d'agost de 2015


Vols rebre tota la informació permitent a qualsevol novetat de l'acció diària de la Comissió de la Dignitat?

Apunta't al següent formulari i rebràs totes les notícies més importants sobre les ressocions que es vagin produint

(c) 2008 Comissió de la Dignitat - G62963434 - Carrer Rossello 198, 4t, 08008 Barcelona - 625370661  /  665727329 - Contacte - Crèdits