Logotip comissio de la dignitat

CAT - CAST - EN - EUSK - FRA - GAL

Amb la col·laboració de...


gencat

aac


Col·labora amb la Comissió

Per a tots els que voleu i podeu ajudar-nos econòmicament, el Compte Corrent de la Comissió de la Dignitat és el següent:

banc sabadell
Banc Sabadell 2013-0646-16-0200796824


Homenatge a Companys Visca la llibertat. Litografia d'Antoni Miró
Contribueix a erigir el monument en homenatge nacional a Lluís Companys a Barcelona fent una aportació al CC de Catalunya Caixa 2013-0628-47-0200140106 o adquirint una d’aquestes litografies. Clica per a més informació.


Homenatge a Companys Textos de les intervencions dels cònsols de França i Alemanya

La Comissió de la Dignitat ha lliurat a l'Arxiu Nacional el fons de fotografies sobre la Guerra Civil de Francesc Boix

Dimecres, 14.9.2016. 13:00h

La Comissió de la Dignitat ha lliurat avui en nom de les 47 persones que amb les seves aportacions van permetre adquirir el fons de fotografies Argelers que amb posterioritat es va poder
Va ser adquirir per a perservar-lo i poder-lo lliurar a l'Arxiu Nacional de Catalunya per ser patrimoni cultural de Catalunya.

Des de l'adquisició  i amb la col·laboració de l'Associació Fotoconnexió s'ha estudiat les imatges, s'han identificat i digitalitzat. De tal manera que amb pocs dies tot el fons podrà ser consultat des del web de l'Arxiu Nacional.
A l'acte de lliurament hi han estat presents el conseller de Cultura Santi Vila, el director de l'ANC Francesc Balada i Pep Cruanyes coordinador de la Comissió de la Dignitat amb la presència del director general de patrimoni cultural Jusep Boya els membres de la Comissió Toni Strubell, Pilar rebaque i Margarita Barjau i moltes de les persones que han contribuït a la compra així com Ricard Marco i altres membres de Fotoconnexió

Del fons de 1600 negatius, la meitat corresponen a fotografies fetes per Francesc Boix des del juny de 1937 fins a les darreries de 1938 quan tenia enter disset i divuit anys que va fer al costat del Comissari polític Jaume Girabau comissari primer de la 146 brigada mixta i deeprés de la 30 Divisió. L'antiga Macià Companys.

Segueix des del front de Terol a Pancrudo i Martin del Rio a Fuentes de Ebro, Granyen, i després al front del Segre primer a Santa Maria de Meià, Vilanova de Meià, Garçola, i Artesa de Segre, entre el maig i juliol del 1938 i l'agost a la batalla del Segre a Torms i Vilanova de la Barca, i després a  la zona del pla d'Urgell amb seu al Castell del Remei.Destaquen les fotografies de vida quotidiana dels soldats a les unitats amb els fets de guerra, retrats de soldats i oficials i diveros acte de les dones de l'Aliança Nacional de la Dona Jove en suport dels soldats. Entitat formada per dones del PSUC, ERC, que era presidida per Montserrat Martinez i en formava part Teresa Pàmies que en va parlar al seu llibre "Quan erem capitans". D'aquesta entitat es va recuperar part de la documentació que era Salamanca i encara manca per recuperar la bandera que amb altres documents de la Generalitat i els ajuntaments catalans encara resten per retornar a Catalunya ni que la Comissió de la Dignitat lluita per recuperar-les.

Barcelona


Vols rebre tota la informació permitent a qualsevol novetat de l'acció diària de la Comissió de la Dignitat?

Apunta't al següent formulari i rebràs totes les notícies més importants sobre les ressocions que es vagin produint

(c) 2008 Comissió de la Dignitat - G62963434 - Carrer Rossello 198, 4t, 08008 Barcelona - 625370661  /  665727329 - Contacte - Crèdits