Logotip comissio de la dignitat

CAT - CAST - EN - EUSK - FRA - GAL

Amb la col·laboració de...


gencat

aac


Col·labora amb la Comissió

Per a tots els que voleu i podeu ajudar-nos econòmicament, el Compte Corrent de la Comissió de la Dignitat és el següent:

banc sabadell
Banc Sabadell
ES14 0081 0200 2300 0174 3685


Homenatge a Companys Visca la llibertat. Litografia d'Antoni Miró
Contribueix a erigir el monument en homenatge nacional a Lluís Companys a Barcelona fent una aportació al CC de Catalunya Caixa 2013-0628-47-0200140106 o adquirint una d’aquestes litografies. Clica per a més informació.


Homenatge a Companys Textos de les intervencions dels cònsols de França i Alemanya

Declaració de la Comissió de la Dignitat per la imposició del ministre Mendez Vigo imposant al Departament de Cultura la restitució de béns que provenien¡ del monestir de Sixena.

Dimarts, 28.11.2017. 21:59h

La Comissió de la Dignitat denuncia l’acte arbitrari del Ministre Mendez Vigo ordenant el trasllat dels béns provinents del monestir de Sixena. La petició formulada per l’Ajuntament de Villanueva de Sixena va ser recorreguda per la Generalitat per drets propis d’adquisició i per pertànyer al patrimoni Cultural de Catalunya. Les monges del monestir es van anar venent el seu patrimoni que està repartit en museus de tots l’Estat i de l’estranger i ara es vol presentar els béns adquirits pel bisbat de Lleida com un espoli. Una nova mostra del seu capteniment contrari als interessos de Catalunya. El ministeri demostra que actua sobre les institucions catalanes com una autoritat ocupant i com ja ho havia fet la dictadura de Primo de Ribera amb la Mancomunitat, imposat una intervenció política que l’article 155 de la Constitució no permet, ja que en el procés parlamentari es va desestimar les esmenes que volien incloure aquesta possibilitat en aquest article. Per un decret s’ha imposat a Catalunya una situació d’estat d’excepció que es tradueix en actes de força contra les institucions catalanes que imposen les polítiques del partit Popular que governa al govern de l’estat que són clarament minoritàries a Catalunya. Amb aquesta actuació el ministeri vulnera el dret a l’autonomia política de Catalunya establert a la Constitució i l’estatut vigent. Hem de considerar també l’acte del ministeri com un acte de prevaricació per vulnerar la llei de Patrimoni cultural de Catalunya, per anar contra dels interessos manifestat per l’administració pública catalana i el nostre Parlament. Quan a més aquesta reclamació està pendent de resolució judicial que incomprensiblement es retarda, quan hem vist que la justícia espanyola és extremadament ràpida quan s’ha tractat dels actes de vulneració dels drets civils in polítics de Catalunya. Demanem que no es compleixi aquesta restitució i exigim a més que el Ministeri de Cultura restitueixi a Catalunya els documents que va retenir en el darrer trasllat de documentació de Salamanca i els que s’han localitzat a l’arxiu militar d’Àvila que pertanyen al departament de cultura, d’agricultura i altres de la Generalitat de Catalunya, espoliats quan va ser ocupada Catalunya el 1939. Barcelona el 28 de novembre de 2017.


Vols rebre tota la informació permitent a qualsevol novetat de l'acció diària de la Comissió de la Dignitat?

Apunta't al següent formulari i rebràs totes les notícies més importants sobre les ressocions que es vagin produint

(c) 2008 Comissió de la Dignitat - G62963434 - Carrer Rossello 198, 4t, 08008 Barcelona - 625370661  /  665727329 - Contacte - Crèdits