Logotip comissio de la dignitat

CAT - CAST - EN - EUSK - FRA - GAL

Amb la col·laboració de...


gencat

aac


Col·labora amb la Comissió

Per a tots els que voleu i podeu ajudar-nos econòmicament, el Compte Corrent de la Comissió de la Dignitat és el següent:

banc sabadell
Banc Sabadell 2013-0646-16-0200796824


Homenatge a Companys Visca la llibertat. Litografia d'Antoni Miró
Contribueix a erigir el monument en homenatge nacional a Lluís Companys a Barcelona fent una aportació al CC de Catalunya Caixa 2013-0628-47-0200140106 o adquirint una d’aquestes litografies. Clica per a més informació.


Homenatge a Companys Textos de les intervencions dels cònsols de França i Alemanya

Col·laboreu amb la Comissió de la Dignitat en l'adquisició i preservació d'un fons fotogràfic de la guerra civil a Catalunya

Dilluns, 18.2.2013. 11:43hLa Comissió de la Dignitat ha tingut coneixement de l’existència d’un fons de negatius d’un fotògraf català que va marxar amb la retirada el 1939 i que ara està en mans del fill d’un exiliat que es va quedar a viure al Rosselló. Aquest fons s’ha intentat vendre i ara hem constatat que està en perill que vagi a parar a fora de Catalunya. Davant d’això la Comissió ens hem compromès a comprar-lo per tal d’evitar-ne la pèrdua. Els nostres fons són limitats, com podeu comprendre i per això hem fet una crida a totes les persones que vulguin contribuir a preservar aquesta part del nostre patrimoni històric documental que el seu autor va voler protegir en aquells moments de l’ensulsiada i que ara volem que retorni i resti aquí per sempre, a disposició dels ciutadans del nostre país.

Amb això també contribuirem a posar a la llum pública un nou fotògraf que en aquells any va treballar amb fotògrafs com Centelles, Torrents, Brangulí i d’altres com a fotògrafs de premsa, i a fer créixer  el coneixement de la obra dels fotògrafs d’aquell moment de la nostra història

El fons que es vol preservar té de més de mil imatges, les quals una meitat són de la guerra civil, en concret de la batalla del segre i la resta de fets diversos del període republicà. Totes són de Catalunya. Hem de dir que es troba en bon estat de conservació.

Després de ser comprat s’ordenarà i classificarà per part d’una associació de fotògrafs especialistes en fotografia d’aquesta època i  amb posterioritat es donarà a l’Arxiu Nacional de Catalunya per a que estigui a disposició de tothom. La donació es farà en nom de la Comissió de la Dignitat i de totes les persones que hi hagin fet aportacions.

El preu de compra és de 7500 € que estem recollint amb aportacions de col·laboradors que volen contribuir a la recuperació d'auesta part del nostre patrimoni.

El compte corrent de la comissió on s’ha de fer l’ingrés de les aportacions és Catalunya Caixa 2013-0646-16-0200796824. Indica el nom dels qui fan l’aportació i la referència “Fons fotogràfic”.

A totes les persones que hi col·laborin que ens trametin un correu electrònic amb les deses dades a comunicacio@comisiodeladignitat.cat se les informarà del procés i es farà una reunió per veure tot el conjunt adquirit.

És important que actuem amb rapidesa per a lligar definitivament la compra ja compromesa.

Gràcies per la vostra col·laboració per evitar la pèrdua d’una peça significativa del nostre patrimoni històric.

Pensem que una actuació col·lectiva d’aquesta mena és important de fer-la ara i donar-la a conèixer, en aquests moment tant transcendent i difícil del nostre país i de ben segur que serà un factor de moral i de confiança en el nostre poble.

Vols rebre tota la informació permitent a qualsevol novetat de l'acció diària de la Comissió de la Dignitat?

Apunta't al següent formulari i rebràs totes les notícies més importants sobre les ressocions que es vagin produint

(c) 2008 Comissió de la Dignitat - G62963434 - Carrer Rossello 198, 4t, 08008 Barcelona - 625370661  /  665727329 - Contacte - Crèdits