Logotip comissio de la dignitat

CAT - CAST - EN - EUSK - FRA - GAL

Amb la col·laboració de...


gencat

aac


Col·labora amb la Comissió

Per a tots els que voleu i podeu ajudar-nos econòmicament, el Compte Corrent de la Comissió de la Dignitat és el següent:

banc sabadell
Banc Sabadell 2013-0646-16-0200796824


Homenatge a Companys Visca la llibertat. Litografia d'Antoni Miró
Contribueix a erigir el monument en homenatge nacional a Lluís Companys a Barcelona fent una aportació al CC de Catalunya Caixa 2013-0628-47-0200140106 o adquirint una d’aquestes litografies. Clica per a més informació.


Homenatge a Companys Textos de les intervencions dels cònsols de França i Alemanya

Acte d'homenatge a Isabel Vila i les primeres dones sindicalistes

Dimecres, 6.3.2013. 13:27h

La Comisisó de la Dignitat convida a participar a l'acte d'homenatge.

Es celebrarà a Barcelona, 11.3.2013. Dia de la Dona Traballadora 2013

Organitza l’ANC, Sectorials del Moviment Obrer i de la Dona

Dilluns 11 de març, 7 vespre. Lloc: Seu del CADCI i de la UGT Rambla de Santa Mònica 10, Saló de les Columnes, Barcelona.

Presentació de l’ANC a càrrec de Dolors Bassa (SG UGT de Girona)
Parlaments de Toni Strubell i representants de diferents sindicats.

Després hi cantarà dues cançons sobre Isabel Vilà la cantant Iris Vilà, protagonista de l’obra musical que s’estrenarà aquesta tardor, “IsaVel. Una dona, un país, una lluita”, acompanyada al piano per Toni Mas.

L’acte se centrarà en el llegat de la primera sindicalista catalana Isabel Vilà Pujol (Calonge, Catalunya), 3 d’agost de 1843 – (Sabadell, Catalunya), 23 de desembre de 1896, republicana federal, sindicalista i militant de la 1ª Internacional i pedagoga racionalista. Isabel Vilà va ser “descoberta” i reivindicada per Francesc Ferrer i Gironès que va donar a conèixer a través de sengles biografies la dona llagosterenca coneguda amb el sobrenom d’“Isabel 5 hores”, degut al fet que va lluitar per aconseguir la reducció del treball infantil a 5 hores. La seva lluita com a sindicalista i com a pedagoga va deixar petjada i el seu llegat es pot verificar en les dones que en tots els sindicats lluiten cada dia per la defensa dels drets i llibertats del treballadors. Aquest acte es basarà en retre un homenatge a Isabel Vilà, a traves de la presentació d’una glosa de la seva vida, a càrrec de Toni Strubell. A continuació, una dona representat de cada sindicat, presentarà una descripció biogràfica d’altres dones sindicalistes de Catalunya, al llarg de la història, fins als nostres dies. Dolors Bassa, Secretària General de la UGT a Girona, hi farà la presentació de l’ANC. Per cloure l’acte, podrem escoltar una breu selecció de les cançons de l’espectacle musical “ Isavel” elaborat en base a un guió d’en Toni Strubell.

El projecte de teatre musical, “IsaVel. Una dona, un país, una lluita”També podeu col.laborar en la campanya de micromecenatge de Verkami que permetrà la recuperació de la figura d’Isabel Vilà, primera dona sindicalista catalana, a través de l’obra musical “IsaVel” que pretenem dur, entre d’altres, als teatres de Barcelona, Girona i Figueres a la tardor. Serà una producció ambiciosa, amb música de Toni Mas, guió de Toni Strubell i Kim Planella i dirección de Kim Planella. Entre els actors, s’hi comptarà amb Carlos Gramaje (Dagoll-Dagom), Iris Vilà, Carles Casanovas (Port Bo), Susanna del Saz, etc.Informeu-vos-en a http://www.verkami.com/projects/4431-isavel-el-musical-una-dona-un-pais-una-lluitaEl projecte compta amb el suport de l’Ajuntament de Girona, L’Ajuntament de Llagostera, Ajuntament de Vidreres, els Amics d’Unesco Girona, el G.E. Bell-Matí de Llagostera, l’Associació Gironina d’Empresàries (AGE) la Comissió de la Dignitat, Comissions Obreres de Girona, el Consorci de les Gavarres, Indústries Casellas (Vidreres), MUSICAT, el Museu del Suro de Palafrugell, Ràdio Llagostera, el Restaurant Can Panedes de Llagostera, el Restaurant La Pansa de Sant Feliu de Guíxols, el Teatre Jardí de Figueres, la UGT de Girona i USTEC-STEC.


Vols rebre tota la informació permitent a qualsevol novetat de l'acció diària de la Comissió de la Dignitat?

Apunta't al següent formulari i rebràs totes les notícies més importants sobre les ressocions que es vagin produint

(c) 2008 Comissió de la Dignitat - G62963434 - Carrer Rossello 198, 4t, 08008 Barcelona - 625370661  /  665727329 - Contacte - Crèdits